Medel – upp till 30 kg

Generellt sätt bör medeltunga viktvästar användas för personer som vill förbättra sig inom följande områden.

  • Styrka, fitness, Crossfit, power walk.
  • Explosiva sporter (friidrott, kampsport, brottning, osv.)
  • Core/buktabilitet
  • Förbränning

 

V-Force ”Basketball” (0 – 14 kg)

 Viktvästar.se-V-fore-Basketball-14kg_orange_300x300V-Force ”Basketball” är en one-size väst tillverkad för maximal rörlighet (basket, klättring, volleyboll, MMA, osv. ). Den är uppbyggd av solida 1,1-kg vikter som kan plockas ur sina fickor, 6 st. på framsidan och 6 st. på baksidan (totalt 14 kg). Västen fästs med hjälp av ett justerbart kardborreförsett band med clipslås under bröstkorgen och ryggen. Västen är tillverkad i 1000-D Nylon (ett extremt starkt material) samt har Urethenebeläggning för att hämma fuktgenomträningning. Västen är tvättbar och lämnas med livstidsgaranti.

+ Väldigt liten vikt för sin höga viktkapacitet. Mycket hög kvalité. Stor rörelsefrihet. Lite yta mot kroppen = andas bättre. Rekommenderas för de flesta användningsområden, speciellt sporter med höga krav på rörelsefrihet. Bästa västen inom sitt segment.

Lite fraktkostnad tillkommer. Beställning kan ta ett par veckor (kontakta mig för mer info).


Passform  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪  
Rörelsefrihet  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪  
Viktjustering  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Kvalité  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪  
Pris  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Totalt (7.4)  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 

Pris: se Butik           Här kan du köpa V-Force ”Basketball” (0 – 14 kg).


 

OMPU Viktväst (0 – 30 kg)

 Viktvästar.se-Ompu-viktväst-30kg1.jpgOMPU viktväst är uppbyggd av solida 1-kg vikter som kan plockas ur sina fickor, 15 st. på framsidan och 15 st. på baksidan. Västen har ett justerbart kardborrförsett band runt mage och rygg. Enligt tillverkaren ska detta vara den tyngsta viktvästen på marknaden – det stämmer inte (du hittar tyngre västar här).

+ Enkel att ta av och på. En ok alternativ för medeltung viktväst som passar för Crossfit, fitness, Kampsport/MMA. En av de tyngsta västarna på den svenska marknaden.

Design/utformning av axelbanden inte optimal för axlar eller flexibilitet/rörelsefrihet över axlar. Kvalitet inte i klass med konkurrenter.


Passform  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Rörelsefrihet  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Viktjustering  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Kvalité  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Pris  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Totalt (6.8)  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 

Pris: 1590 kr           Här kan du köpa OMPU Viktväst (0 – 30 kg).


 

V-Force Short 50lb (0 – 23 kg)

 Viktvästar.se-V-Force-Short-23kg_300x300.jpgV-Force Short 50lb är en väst tillverkad för stor rörlighet men med relativt mycket vikt. Västen slutar i höjd solar plexus, vilket gör att man kan utföra sit-ups eller ryggresningar utan att begränsas av västens längd. Västen beställs antingen med 8 cm eller 11 cm breda axelband beroende på om man vill prioritera rörlighet/flexibilitet över huvud eller extra bekvämlighet/stöd över axelpartiet. Den är uppbyggd av solida 1,1-kg vikter som kan plockas ur sina fickor, 10 st. på framsidan och 10 st. på baksidan (totalt 23 kg). Västen fästs med hjälp av ett justerbart kardborreförsett band med clipslås under bröstkorgen och ryggen. Västen är tillverkad i 1000-D Nylon (ett extremt starkt material) samt har Urethenebeläggning för att hämma fuktgenomträningning. Västen är tvättbar och lämnas med livstidsgaranti. Denna väst kan kompletteras med överhängsmoduler upp till 23 kg (totalt 46 kg) – under Tunga viktvästar hittar du mer info.

+ Liten storlek för sin viktkapacitet. Mycket hög kvalité. Stor rörelsefrihet. Lite yta mot kroppen = andas bättre. Rekommenderas för de flesta användningsområden, speciellt för sporter med krav på lite högre vikt utan att bekosta rörelsefriheten. En av de bästa alternativen för Crossfit, fitness, kampsport/MMA, osv. En mängd tillbehör kan köpas till (t.ex. running-pad, vätskepåse, mm).

Fraktkostnad tillkommer. Beställning kan ta ett par veckor (kontakta mig för mer info).


Passform  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Rörelsefrihet  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Viktjustering  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Kvalité  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Pris  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Totalt (8.0)  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 

Pris: se Butik           Här kan du köpa V-Force Short 50lb (0- 23 kg).


 

MIR 60lb Short Adjustable (0 – 27 kg)

 Viktvästar.se-MIR-50lb-Short-Vest_samlpes.jpgMIR 60lb Short är en väst tillverkad för rörlighet men med relativt mycket vikt. Västen slutar i höjd med solar plexus, vilket gör att man kan utföra sit-ups eller ryggresningar utan att begränsas av västens längd. Längden på axelbanden kan justeras för att anpassa längden på västen (minsta längd 28 cm). Den är uppbyggd av solida 1,4-kg vikter som kan plockas ur sina fickor, 9 st. på framsidan och 10 st. på baksidan (totalt 27 kg). Västen fästs med hjälp av ett justerbart kardborreförsett band med clipslås under bröstkorgen och ryggen. Västen är tillverkad i 1200-D Nylon (ett extremt starkt material) samt har Urethenebeläggning för att hämma fuktgenomträningning. Västen är tvättbar och lämnas med livstidsgaranti. Denna väst kan kompletteras med extra band över bröstet.).

+ Liten storlek för sin viktkapacitet. Axelband justerbara i längd. Hög kvalité. Lite yta mot kroppen = andas bättre. Reflexband på ryggen. Rekommenderas för de flesta användningsområden, speciellt för sporter med krav på lite högre vikt utan att bekosta rörelsefriheten. Ett bra alternativ för Crossfit, fitness, kampsport/MMA, osv.

Viktblocken är lite för stora/klumpiga. Axelbanden lite för breda för rörlighet/flexibilitet över huvud. Fraktkostnad tillkommer. Beställning kan ta ett par veckor (kontakta mig för mer info)


Passform  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Rörelsefrihet  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Viktjustering  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪  
Kvalité  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Pris  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 
Totalt (7.6)  ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ ✪ 

Pris: 1490 kr           Här kan du köpa MIR 60lb Short Adjustable (0 – 27 kg).


 

Bookmark this page